Ažurirano: 08.03.2019.

WizzAir najbrže rastuća low cost kompanija u Evropi

Mađarska avio-kompanija WizzAir zadržaće laskavu poziciju niskotarifne kompanije koja se najbrže razvija na Starom kontinentu. Kako se navodi u izveštaju ANKER, prevoznik sa sedištem u Budimpešti planira da poveća kapacitete sedišta za najmanje 17 procenata ovog leta.

Značajan porast u operativnom poslovanju praćen je namerom kompanije da preskoči konkurente poput Ryanair-a i Vueling-a koje obe planiraju porast od 6 odsto, kao i prevoznika easyJet koji namerava da svoje poslovanje proširi za oko 5 procenata.

Porast poslovnih apetita u 2018.

Niskobudžetni avio-prevoznik WizzAir je tokom prošle godine prevezao preko 33 miliona putnika, što je povećanje za čak 20 odsto u odnosu na prethodnu godinu. Prošlog leta, proširenje operacija praćeno je sa dodatnih šest aerodroma na mreži letova za Atinu i Beč.

Nove destinacije i jačanje starih veza

Iako su letovi ka Peskari iz Budimpešte i Agadiru, iz Budimpešte, Viljnusa i Varšave ukinuti, novi letovi, uključujući i Bremen, Kasteljom, Marakeš i Oslo dodati su portfoliju kompanije. Avio-prevoznik je nedavno objavio svoj zavet ka održavanju konekcije između Gdanjska u Poljskoj i norveškog Bodoa.

“U 2019. godini, veoma se radujemo dodatku od sedam novih baza, pored one u Gdanjsku. Najnovija baza biće u Krakovu, na proleće, kao i nove flote aviona tipa Airbus A321 u Varšavi i Krakovu. Time se povećava trag koji WizzAir ostavlja u Poljskoj, ali i proširuju se kapaciteti na naših 126 ruta u 28 zemalja sveta” izjavio je direktor kompanije, Jožef Varadi.

Postojeći kapaciteti niskobudžetnog prevoznika

Flota WizzAir trenutno broji 108 aviona, od čega 71 čini model Airbus A320 i 37 modela Airbus A321. Kompanije posluje na 142 aerodroma, uključujući i aerodrome Nikola Tesla” u Beogradu i niški aerodrom “Konstantin Veliki”. Najprometniji aerodrom niskotarifnog avio-prevoznika iz Mađarske nalazi se u Londonu, Luton, sa preko 450 letova nedeljno.

 

Promocije avio karata

Izdvojeni tekstovi za Vas

Kategorije: Magazin

Objavljeno: 22.05.2019.

Kategorije: Vesti

Objavljeno: 16.05.2019.

Kategorije: Magazin

Objavljeno: 16.05.2019.

Zašto je Poleti.rs siguran partner za avio karte?

Višegodišnje iskustvo u avio turizmu

Naši avio specijalisti su eksperti za globalne rezervacione sisteme pomoću kojih pronalaze najbolje ponude avio karata.

100% sigurna kupovina

Naša kompanija nikada nije bila u blokadi. Posedujemo sve potrebne dozvole i licence za prodaju avio karata.

Kompletna ponuda na jednom mestu

U našoj ponudi se nalaze avio karte svih avio kompanija koje kombinujemo na osnovu vaših potreba.

Kompletna ponuda avio karata na jednom mestu

100% sigurna kupovina