Ažurirano: 06.12.2018.

Wizz Air uvodi nova pravila za prevoz prtljaga

Low cost kompanija Wizz Air uvodi nova pravila za prevoz ručnog prtljaga, koja će početi da se primenjuju na sve letove od 1. novembra ove godine. Veliki komad ručnog prtljaga će početi da se naplaćuje, a putnici koji žele da unesu u putničku kabinu kofer, moraće da kupe Wizz Priority uslugu po ceni od pet evra.

Wizz Priority usluga omogućava da unosite dva komada ručnog prtljaga u putničku kabinu, kao i prioritetno čekiranje i ukrcavanje. Manji komad ručnog prtljaga treba da bude dimenzija 40x30x20 cem, a veći komad prtljaga sme najviše da ima dimenzije 55x40x23 centimetara. Oni koji ne kupe ovu uslugu, mogu da sa sobom unesu manji komad ručnog prtljaga.

Kako bi olakšao putnicima nova pravila, Wizz Air je uveo i novu kategoriju za predati prtljag, koji se sada razlikuje prema težini. Ono što je nekada bio veliki ručni prtljag, sada može da se preda kao predati (čekirani) kofer ako nije teži od 10 kilograma i to po početnoj ceni od 7 evra po letu.

Naši iskusni avio agenti su na raspolaganju da odgovore na upit bilo koje kompleksnosti i pronađu Vam odgovarajuću avio kartu.

POŠALJITE UPIT

Putnici koji su pre 10. oktobra kupili kartu

Svi putnici koji su pre 10. oktobra kupili karte bez WIZZ Priority usluge za period putovanja nakon 1. novembra 2018. godine moći da kofer koji nose kao veliki ručni prtljag da predaju kao mali čekirani prtljag (do 10 kilograma) bez doplate, dok će oni koji su kupili uslugu čekiranog prtljaga automatski dobiti status WIZZ Priority putnika.

Kako Wizz Air navodi, nova pravila se uvode zato što kašnjenja zbog prtljaga utiču na 10.000 letova. Takođe, poslednjih pet godina dužina boravka na nekoj destinaciji se konstantno smanjuje, pa tako svaki treći putnik Wizz Air-a putuje na tri dana ili manje.

Naime, prema istraživanjima koje je sproveo Wizz Air, svaki treći putnik bira doplatu za čekirani prtljag, a svaki sedmi bira da nosi torbu sa točkićima koja može da se unese u putničku kabinu.

Promocije avio karata

Izdvojeni tekstovi za Vas

Zašto je Poleti.rs siguran partner za avio karte?

Višegodišnje iskustvo u avio turizmu

Naši avio specijalisti su eksperti za globalne rezervacione sisteme pomoću kojih pronalaze najbolje ponude avio karata.

100% sigurna kupovina

Naša kompanija nikada nije bila u blokadi. Posedujemo sve potrebne dozvole i licence za prodaju avio karata.

Kompletna ponuda na jednom mestu

U našoj ponudi se nalaze avio karte svih avio kompanija koje kombinujemo na osnovu vaših potreba.