Ažurirano: 06.12.2018.

Srbija ponovo uvodi vizni režim za Iran

Srbija je ponovo uvela vize za državljane Irana, zbog kritika Evropske Unije, kao i povećanog broja migranata koji dolaze iz ove zemlje. Vlada Republike Srbije je početkom oktobra donela odluku o prestanku važenja Odluke o ukidanju viza za ulazak u Srbiju za državljane Islamske Republike Iran.

Kako je istakao ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, vizni režim sa Iranom je ponovo uspostavljen, jer jedan broj građana ove zemlje zloupotrebio ukidanje viza.

Nakon ukidanja viza, tri iranske avio-kompanije redovno su saobraćale između Beograda i Teherana. Naime, osim Iran Air-a, na relaciji Srbija – Iran su letele i Mahan Air, kao i Qeshm Air. Letove su obavljale širokotrupnim avionima velikih kapaciteta, a nedeljno je bilo šest letova, od čega tri ili četiri velikim avionima koji imaju kapacitet preko 250 putnika.

Naši iskusni avio agenti su na raspolaganju da odgovore na upit bilo koje kompleksnosti i pronađu Vam odgovarajuću avio kartu.

POŠALJITE UPIT

Do skoro je samo Iran Air imao let do Beograda i njegovim letovima je početkom godine zabeleženo i do 1000 putnika koji su sleteli u srpsku prestonicu. Kada su još dva iranska avio-prevoznika počela da lete na ovoj liniji, broj putnika se povećao i iznosio preko 1000 nedeljno. Broj putnika na povratnim letovima iz Beograda za Teheran je od 30 do 40% manji, nego na dolaznim letovima.

Sve više iranskih imigranata u EU

Naime, postoje sumnje da su putnici koji se ne vraćaju nakon završenog paket aranžmana u Srbiji iliegalni imigranti, koji prelaze granice susednih država (najčešće Bosne i Hercegovine) i odlaze dalje na zapad.

Takođe, broj iranskih imigranta se povećao u državama EU, zbog čega je našoj zemlji upućena kritika. Trenutno se nagađa da će EU kazniti Srbiju i ponovo uvesti vize za srpske državljane.

Iranse avio-kompanije Qeshm Air i Mahan Air su u septembru iznenada otkazale sve preostale letove ka Beogradu, uprkos tome što postoji veliki broj rezervacija za njih. Pretpostavlja se da su avio-kompanije saznale da će Srbija ponovo uspostaviti vizni režim za Iran. Ipak, nacionalna avio-kompanija Iran Air leti dva puta nedeljno za Beograd, ali pitanje je da li će se i ovi letovi nastaviti.

Promocije avio karata

Izdvojeni tekstovi za Vas

Zašto je Poleti.rs siguran partner za avio karte?

Višegodišnje iskustvo u avio turizmu

Naši avio specijalisti su eksperti za globalne rezervacione sisteme pomoću kojih pronalaze najbolje ponude avio karata.

100% sigurna kupovina

Naša kompanija nikada nije bila u blokadi. Posedujemo sve potrebne dozvole i licence za prodaju avio karata.

Kompletna ponuda na jednom mestu

U našoj ponudi se nalaze avio karte svih avio kompanija koje kombinujemo na osnovu vaših potreba.