Ažurirano: 11.01.2019.

Pokrenut najduži putnički let na svetu

Singapore Airlines je pokrenuo najduži komercijalni let na svetu između Singapura i Njujorka avionom Airbus A350-900ULR. Prvi let na ovoj relaciji je obavljen 12. oktobra uz veliku pažnju javnosti i prisustvo brojnih novinarskih ekipa.

Avion Airbus A350-900ULR (Ultra Long Range) je sa produženim doletom poleteo sa aerodroma Changi u Singaporu 11. oktobra u 23.37 po lokalnom vremenu, a sleteo je na aerodrom Newark Liberty (EWR) dan kasnije, u 5.29 po lokalnom vremenu. Let je trajao 17 sati i 52 minuta i planira se uvođenje još jednog aviona ovog tipa kako bi ova linija mogla da saobraća svakog dana.

Singapore Airlines je prva avio-kompanija na svetu koja je uvela novi Airbus avion u upotrebu. Takođe, ovaj avio-prevoznik je naručio ukupno sedam aviona A350-900ULR i ove letelice imaju specifičnu konfiguraciju putničke kabine. Avion je zbog produženog trajanja leta konfigurisan u samo dve više klase. To su biznis klasa, u kojoj se nalazi 67 sedišta i premijum ekonomska klasa koja ima 94 sedišta.

Naši iskusni avio agenti su na raspolaganju da odgovore na upit bilo koje kompleksnosti i pronađu Vam odgovarajuću avio kartu.

POŠALJITE UPIT

Pokretanje najdužeg komercijalnog putničkog leta na svetu, obeleženo je prijemom putnika na gejtu, gde su se izvodili performansi, davali pokloni, među kojima je i potvrda o učešću na prvom najdužem putničkom letu.

Izgled putničke kabine

S obzirom na to da ovaj avion leti veoma dugo i njegova putnička kabina izgleda drugačije. Avion ima veće prozore, visoki plafon, proširen trup koji uz proređen broj sedišta pruža dodatnu udobnost putnicima tokom leta.

Specijalno osvetljenje i ambijentalna podešavanja unutar kabine ublažavaju posledice džet lega, a putnicima je na raspolaganju jedan od najboljih elektronskih sistema zabave, kao i brzi internet.

Planirano je da se ovaj model aviona koristi od novembra 2019. godine na liniji koja saobraća od Singapura do Los Anđelesa, kao i na letu od Singapura do San Franciska. Do kraja godine Singapore Airlines će imati ukupno 27 letova ovim modelom aviona do Amerike.

Promocije avio karata

Izdvojeni tekstovi za Vas

Kategorije: Magazin

Objavljeno: 22.05.2019.

Kategorije: Vesti

Objavljeno: 16.05.2019.

Kategorije: Magazin

Objavljeno: 16.05.2019.

Zašto je Poleti.rs siguran partner za avio karte?

Višegodišnje iskustvo u avio turizmu

Naši avio specijalisti su eksperti za globalne rezervacione sisteme pomoću kojih pronalaze najbolje ponude avio karata.

100% sigurna kupovina

Naša kompanija nikada nije bila u blokadi. Posedujemo sve potrebne dozvole i licence za prodaju avio karata.

Kompletna ponuda na jednom mestu

U našoj ponudi se nalaze avio karte svih avio kompanija koje kombinujemo na osnovu vaših potreba.

Kompletna ponuda avio karata na jednom mestu

100% sigurna kupovina