Ažurirano: 11.01.2019.

Pokrenut najduži putnički let na svetu

Singapore Airlines je pokrenuo najduži komercijalni let na svetu između Singapura i Njujorka avionom Airbus A350-900ULR. Prvi let na ovoj relaciji je obavljen 12. oktobra uz veliku pažnju javnosti i prisustvo brojnih novinarskih ekipa.

Avion Airbus A350-900ULR (Ultra Long Range) je sa produženim doletom poleteo sa aerodroma Changi u Singaporu 11. oktobra u 23.37 po lokalnom vremenu, a sleteo je na aerodrom Newark Liberty (EWR) dan kasnije, u 5.29 po lokalnom vremenu. Let je trajao 17 sati i 52 minuta i planira se uvođenje još jednog aviona ovog tipa kako bi ova linija mogla da saobraća svakog dana.

Singapore Airlines je prva avio-kompanija na svetu koja je uvela novi Airbus avion u upotrebu. Takođe, ovaj avio-prevoznik je naručio ukupno sedam aviona A350-900ULR i ove letelice imaju specifičnu konfiguraciju putničke kabine. Avion je zbog produženog trajanja leta konfigurisan u samo dve više klase. To su biznis klasa, u kojoj se nalazi 67 sedišta i premijum ekonomska klasa koja ima 94 sedišta.

Naši iskusni avio agenti su na raspolaganju da odgovore na upit bilo koje kompleksnosti i pronađu Vam odgovarajuću avio kartu.

POŠALJITE UPIT

Pokretanje najdužeg komercijalnog putničkog leta na svetu, obeleženo je prijemom putnika na gejtu, gde su se izvodili performansi, davali pokloni, među kojima je i potvrda o učešću na prvom najdužem putničkom letu.

Izgled putničke kabine

S obzirom na to da ovaj avion leti veoma dugo i njegova putnička kabina izgleda drugačije. Avion ima veće prozore, visoki plafon, proširen trup koji uz proređen broj sedišta pruža dodatnu udobnost putnicima tokom leta.

Specijalno osvetljenje i ambijentalna podešavanja unutar kabine ublažavaju posledice džet lega, a putnicima je na raspolaganju jedan od najboljih elektronskih sistema zabave, kao i brzi internet.

Planirano je da se ovaj model aviona koristi od novembra 2019. godine na liniji koja saobraća od Singapura do Los Anđelesa, kao i na letu od Singapura do San Franciska. Do kraja godine Singapore Airlines će imati ukupno 27 letova ovim modelom aviona do Amerike.

Promocije avio karata

Izdvojeni tekstovi za Vas

Zašto je Poleti.rs siguran partner za avio karte?

Višegodišnje iskustvo u avio turizmu

Naši avio specijalisti su eksperti za globalne rezervacione sisteme pomoću kojih pronalaze najbolje ponude avio karata.

100% sigurna kupovina

Naša kompanija nikada nije bila u blokadi. Posedujemo sve potrebne dozvole i licence za prodaju avio karata.

Kompletna ponuda na jednom mestu

U našoj ponudi se nalaze avio karte svih avio kompanija koje kombinujemo na osnovu vaših potreba.