Ažurirano: 11.01.2019.

Hainan airlines ukinula liniju Beograd – Peking

Kineska avio-kompanija Hainan airlines ukinula je liniju Beograd – Peking, a poslednji let obavljen je 26. novembra 2018. godine posle nešto više od godinu dana koliko je bila aktivna. Avion je leteo na relaciji Beograd – Prag – Peking, a prema saznanjima linija je obustavljena zbog malog broja putnika.

Prvi put je avion iz Pekinga, preko Praga za Beograd poleteo 15. septembra 2017. godine, a letovi su se realizovali dva puta nedeljno. Tada je bilo reči da će kineski avio-prevoznik tokom ove godine otvoriti direktnu liniju do srpske prestonice, bez sletanja u Prag.

Zbog čega je obustavljen let između Beograda i Pekinga?

Naši iskusni avio agenti su na raspolaganju da odgovore na upit bilo koje kompleksnosti i pronađu Vam odgovarajuću avio kartu.

POŠALJITE UPIT

Nešto više od godinu dana nakon uspostavljanja linije dogodilo se da je linija potpuno obustavljena, a kao glavni razlog za takvu odluku navodi se mali broj putnika koji je koristio ovaj let. Prema pojedinim informacija, na samom početku ove letove koristilo je oko 30-ak putnika, da bi kasnije prosečan broj putnika po letu bio oko 100. Međutim, od tog broja samo je polovina putovala do Pekinga, dok su ostali putnici koristili diektnu vezu sa Pragom. Avion koji je prevozio imao je kapacitet od 292 putnička mesta.

Zanimljivo je da je “HNA group”, kojoj pripada Hainan airlines jedna od članica kineskog konzorcijuma, koji je bio u najužoj trci za koncesiono upravljanje beogradskim aerodromom “Nikola Tesla”.

Inače, Hainan airlines je najveća civilna kompanija za vazdušni saobraćaj, četvrta po veličini avio-kompanija u pogledu veličine flote u Kini i deseta najveća avio kompanija u Aziji prema broju putnika koji se prevozi. Ova kompanija posluje na više od 500 maršruta širom sveta, a na tom spisku više neće biti ruta ka srpskoj prestonici.

Promocije avio karata

Izdvojeni tekstovi za Vas

Zašto je Poleti.rs siguran partner za avio karte?

Višegodišnje iskustvo u avio turizmu

Naši avio specijalisti su eksperti za globalne rezervacione sisteme pomoću kojih pronalaze najbolje ponude avio karata.

100% sigurna kupovina

Naša kompanija nikada nije bila u blokadi. Posedujemo sve potrebne dozvole i licence za prodaju avio karata.

Kompletna ponuda na jednom mestu

U našoj ponudi se nalaze avio karte svih avio kompanija koje kombinujemo na osnovu vaših potreba.