Ažurirano: 09.04.2019.

Air France ponovo leti za Beograd

Nakon šest godina, francuski nacionalni avio prevoznik se vraća na beogradski aerodrom. Kompanija Air France od 31. marta 2019. saobraća jednom dnevno na liniji Pariz-Beograd-Pariz.

Potpisivanje kodšer sporazuma, za Srbiju označava povratak najstarije operativne kompanije na svetu, koja ove godine slavi 85 godina poslovanja. Poletanje sa aerodroma Šarl de Gol u Parizu, zakazano je u 12.20, a iz Beograda sa aerodroma Nikola Tesla u 15.25.

Letovi sa oznakama AF 1660 (iz Pariza za Beograd) i AF 1661 (iz Beograda za Pariz) je započet 31. marta 2019. godine. Putnike će prevoziti avioni Airbus A319 i A320.

Pogled na reku Savu i Beograd

Zašto je linija ukinuta?

Od aprila 2013. linija Beograd – Pariz je suspendovana, a kao  glavni razlog navedena je neprofitabilnost. Iako je broj putnika na ovoj liniji bio zadovoljavajući, i prihodi ostvareni od prodaje karata nisu bili mali, ipak je donosila gubitke.

Kao glavni razlog je navedeno to što Beograd nema poslovnih putnika. Beograd nije biznis destinacija, i u ovaj grad ne dolaze poslovni ljudi, ili ih ima veoma malo. Poređenja radi, Air France prema Bukureštu ima četiri do pet letova dnevno, i na tim linijama je gotovo polovina poslovnih putnika.

Šta je kodšer sporazum?

Sporazum se naziva kodšer (code share), što na engleskom jeziku znači „razmena oznake“. Sklapanje ovakvih sporazuma između dve ili više kompanija je veoma često u avio saobraćaju i podrazumeva jednostranu ili uzajamnu razmenu oznaka letova.

Dve kompanije se dogovaraju da obe stave svoju oznaku na jedan let koji obavlja samo jedna od njih. Na taj način zajednički eksploatišu jednu rutu i prema dogovoru dele troškove održavanja te linije, dok prodaju obavljaju svaka za sebe prema sopstvenoj tržišnoj politici.

Putnici će moći da biraju između sedam nedeljnih letova avionima Air France-a i 14 letova podeljenih sa Air Serbiom, što će putnicima iz Srbije omogućiti da imaju lakši i brži pristup ka više od 1.000 destinacija u mreži letova avio-kompanije Air France i njenih partnera, navedeno je u saopštenju francuske aviokompanije.

Promocije avio karata

Izdvojeni tekstovi za Vas

Zašto je Poleti.rs siguran partner za avio karte?

Višegodišnje iskustvo u avio turizmu

Naši avio specijalisti su eksperti za globalne rezervacione sisteme pomoću kojih pronalaze najbolje ponude avio karata.

100% sigurna kupovina

Naša kompanija nikada nije bila u blokadi. Posedujemo sve potrebne dozvole i licence za prodaju avio karata.

Kompletna ponuda na jednom mestu

U našoj ponudi se nalaze avio karte svih avio kompanija koje kombinujemo na osnovu vaših potreba.

Kompletna ponuda avio karata na jednom mestu

100% sigurna kupovina