Onur Air

IATA KOD: 8Q

GODINA OSNIVANJA: 1992.

Onur Air (tr. Onur Air Taşımacılık AŞ), jeste privatna, turska avio kompanija čija je baza Tehnički Hangar B na instanbulskom Ataturk aerodromu. Onur Air je počeo sa radom 14. aprila 1992. godine, a njeno poslovanje kao low cost kompanije karakterišu avio letovi odlikuju nižom cenom karata nego što je to slučaj sa standardnim avio prevoznicima.

Ime “Onur” ova low cost avio kompanija dobila je zbog značenje ove reči – ponos (na turskom preciznije – samopouzdanje), te već značenjem imena uliva poverenje. Onur Air predstavlja i pionira privatnih aviokompanija u Turskoj, a njeno poslovanje kreće se uzlaznom putanjom.

Onur Air - razvoj low cost kompanije

Onur Air trenutno ima oko 2000 zaposlenih u svom sklopu, a njena istorija pokazuje da se svake godine sve više širi. Onur Air počeo je svoju istoriju obavljajući domaće avio letove, a trenutno ima oko 15 velikih, domaćih letova i više od 120 low cost avio letova sa internacionalnim karakterom. Od 1992. godine, kada je ova kompanija počela sa radom, svojim low cost avio letovima, prevezla je više od 100 miliona putnika, a taj broj svakodnevno se povećava.

Onur Air – sedište avio kompanije

Kao što je rečeno, baza avio kompanije je aerodrom Ataturk u Istanbulu, a low cost letovi Onur Air mogu biti domaći (u granicama Turske), ali ova low cost avio kompanija nudi i povoljne avio karte za čarter i internacionalne avio letove.

Onur Air – flota

Onur Air flotu čine Airbus avioni: Airbus A320-200, Airbus A321-200, Airbus A330-200. Ovi avioni imaju kapacitete od 180, do 310 putnika, pa se zavisno od tražnje avio letova za određene destinacije i koriste. Sve ukupno, aviona ima oko 26, a aviokompanija najavljuje da će proširiti svoju flotu, skladno sa potrebama putnika.

Pre ovih modela, Onur air koristio je i Airbus A300, Mc DonellDouglas MD-82, MD-83, kao i MD-84.

Onur Air - prtljag

Low cost letovi obično imaju specifična pravila za prtljag od kojih puno zavisi i sama cena low cost avio karte. Zato je važno da se na vreme informišete o pravilima za prtljag avio kompanije kojom putujete, a najbolje bi bilo da to uradite na zvaničnom sajtu, u ovom slučaju, low cost avio kompanije. U nastavku takođe možete da pročitate pravila koja se trenutno odnose na prtljag za low cost avio letove Onur Air-a.

Pravila za težinu prtljaga Onur Air

Za domaće letove, odnosno letove u okviru Turske, važi pravilo da prtljag koji ide u utovar ne sme biti teži od 15 kg, a za internacionalne letove, on ne sme biti teži od 20 kg. Ova pravila važe se za najjeftiniju avio kartu Onur Air-a, ako kupite nešto skuplju, za domaće letove možete nositi prtljag od 20 kg, a za internacionalne od 25 kg. Uz najskuplju low cost avio kartu Onur Air-a prtljag za domaće letove ne sme da bude težine veće od 25kg, a za internacionalne letove važi pravilo od 30 kg za prtljag.

Dodatna pravila za prtljag low cost avio kompanije Onur Air

Prtljag koji se odnosi na sportsku opremu (surfovanje, skijanje, golf…), se naplaćuje, a cena je 40 evra za domaće letove, a 30 evra za letove internacionalnog karaktera, mada je, s obzirom na promenljivost ovih informacija najbolje da ih još jednom proverite na zvaničnom Onur Air sajtu.

Takođe, letovi ove low cost avio kompanije, imaju ista pravila za zabranu unošenja određenih predmeta, kao i sve druge avio kompanije, pa je tako u avion zabranjeno unošenje tešnosti, kao i šiljatih predmeta, odnosno svih onih predmeta koji bi mogli da ugroze bezbednost na letu.

Izgubljeni ili oštećeni prtljag

Ako na kraju leta, ne nalazite svoj prtljag na pokretnoj traci na kojoj bi trebalo da bude, ili ga pronađete, ali sa oštećenjem – obavezno idite u aerodromsku službu koja se bavi nestalim i oštećenim prtljagom i tamo sastavite izveštaj o problemu sa prtljagom pre napuštanja aerodroma.

Sem toga, možete kontaktirati Onur Air i prijaviti nestali prtljag kontaktirajući sledeće brojeve:

Pbx: +90 212 465 29 63

Fax : +90 212 465 29 70


Ovo možete uraditi i slanjem mejla na sledeću adresu: lostandfound@onurair.com.tr

Low cost letovi Onur Air - usluge na letu

Turska avio kompanija Onur Air na letovima nudi usluge kao što su pristup internetu, hrana i magazin OnAir.

Ketering na letovima

Ukoliko želite posebnu hranu na Onur Air avio letu – dovoljno je da ih naručite na samom letu, ali možete i prilikom rezervacije avio karte da obavite ovo. Možete da birate najrazličitije tople obroke i pića, koja se odlikuju odličnim ukusom, a ako imate posebne želje, hranu naručite preko sajta kompanije barem 12h pre leta, a ona će vam biti poslužena na avio letu.

OnAir magazin

OnAir je magazin koji Onur Air izdaje na svakih mesec dana, a čekaće Vas ispred samog sedišta u avionu. U ovom magazinu možete da pročitate zanimljivosti o destinacijama na koje Vas ova avio kompanija može odvesti, te saznati mnoge stvari o mestu na koje ćete sleteti.

Onur air i zaštita životne sredina

Sve veći broj aviokompanija mora da vodi računa o zaštiti životne sredine, s obzirom na veliku štetnost koju avio letovi po planetu mogu da imaju. Među aviokompanijama koje se uveliko bave ovim je i Onur Air koji je 2015. godine potpisao dokument čiji se sadržaj odnosi na ovaj faktor. Ovim se avio kompanija obavezala da će preduzeti sve potrebne mere kako bi njeni low cost avio letovi imali što manje lošeg uticaja na planetu i životnu sredinu generalno.

Kontakt i adresa sediša Onur Air

Glavna kancelarija:
Atatürk Havalimanı B Door
Teknik Hangar Side 34149
Yeşilköy/İSTANBUL/TÜRKİYE

Tel : +90 212 468 66 87
Fax : +90 212 468 66 15

Call centar za putnike:

0850-210-6687

Ponuda avio karata

Filteri za pretragu

Beograd

London

od 152€

Budimpešta

Tuluz

od 75€

Beograd

Rio de Žaneiro

od 668€

Beograd

Rio de Žaneiro

od 783€

Beograd

Istanbul

od 124€

Beograd

Milano

od 194€

Beograd

Frankfurt

od 141€

Beograd

Podgorica

od 105€

Beograd

Tivat

od 105€

Beograd

Nica

od 159€

Beograd

Zadar

od 99€

Beograd

Rijeka

od 109€

Beograd

Kairo

od 259€

Beograd

Krasnodar

od 279€

Zašto je Poleti.rs siguran partner za avio karte?

Višegodišnje iskustvo u avio turizmu

Naši avio specijalisti su eksperti za globalne rezervacione sisteme pomoću kojih pronalaze najbolje ponude avio karata.

100% sigurna kupovina

Naša kompanija nikada nije bila u blokadi. Posedujemo sve potrebne dozvole i licence za prodaju avio karata.

Kompletna ponuda na jednom mestu

U našoj ponudi se nalaze avio karte svih avio kompanija koje kombinujemo na osnovu vaših potreba.