Laudamotion

IATA KOD: OE

GODINA OSNIVANJA: 2004.

Laudamotion je austrijska low-cost aviokompanija sa sedištem u poslovnom parku Konkord, u Švehatu, nedaleko od prestonice Beča. Prvobitni naziv ove kompanije, koja je osnovana 2004. godine, bio je Amira Air, da bi od 25. marta 2018. godine zvaničan naziv kompanije postao Laudamotion. Nekadašnji vozač Formule 1, Niki Lauda ima manjinski udeo u Laudamotion aviokompaniji, iz razloga što je njegova prethodna kompanija “Niki” prisajedinjena 2018. godine ovoj kompaniji.

 

Ova kompanija svoje poslovne baze ima u Berlinu na Tegel aerodromu, kao i na aerodromima u Dizeldorfu, Štutgartu i svom matičnom gradu Švehatu-Beču. S obzirom na to da je Laudamotion relativno mlada aviokompanija, tek u razvitku, u svojoj ponudi ima tek nekoliko desetina destinacija i skroman broj aviona u floti, ali uz sve to ima vrlo aktivan plan razvitka i unapređenja poslovanja.

IATA: OE

ICAO: LDM

Sedište: Concorde Business Park 2 / F / 10  A 2320 Schwechat, Austria

Kratak istorijat Laudamotion aviokompanije

Avio-kompanija je osnovana 2004. godine kao Amira Air, od strane investitora Ronija Pecika kao provajdera čarter letova za putovanja po narudžbi. Kompanija je poslovala pre svega na evropskim i međunarodnim destinacijama.

Austrijanac Niki Lauda, nekadašnji svetski šampion u Formuli 1, preuzeo je 2018. godine Amira Air aviokompaniju i preimenovao kompaniju u Laudamotion. Do februara 2018. godine, Laudamotion je obavljao čarter letove sa flotom poslovnih aviona. Ova operacija je premeštena u posebnu poslovnu jedinicu kako bi se napravilo mesta za redovne letove putnika, kojih je sve više.

Dana 23. januara 2018. godine upravni odbor nelikvidne aviokompanije “Niki” dodelio je Laudi Motion GmbH ugovor za preuzimanje aviokompanije. Najavljeno je da će se brend Niki povući i da će sve operacije biti prenete na Laudamotion kompaniju, koja bi trebalo da upravlja sa svim avionima koji su prebačeni iz Niki kompanije.

Dana 16. februara 2018. godine, Condor je potpisao ugovor sa Laudamotion da preuzme prodaju i celokupni marketing tri Laudamotion aviona, kao i operativne funkcije. Početne destinacije su uključivale letove od Dizeldorfa, Frankfurta, Štutgarta i Bazela do Majorke, Ibice i Malage.

Dana 20. marta 2018. godine, Ryanair je objavio da planira kupovinu 24,9% Laudamotion kompanije, kao i da bi krajnji cilj trebalo da bude 75% vlasničkog udela, uz odobrenje organa EU. Dogovoreno je da vrednost kupovine iznosi početnih 50 miliona evra plus 50 miliona evra za prvu godinu pokretanja i operativne troškove. Namera je da se postigne profitabilnost do treće godine poslovanja sa flotom od 30 aviona.

Krajem marta 2018. godine, aviokompanija je objavila da će otvoriti 7 baza u Nemačkoj pored baza u Beču i Cirihu. Međutim, u maju 2018. godine Laudamotion je najavio da neće žuriti sa predloženim rutama do i od aerodroma u Cirihu zbog nedostupnosti iznajmljenih aviona.

U aprilu 2018. godine, Condor je najavio da prekida sporazum o saradnji i prodaji sa Laudamotion ranije nego što je planirano. Condor je prestao da obezbeđuje prodajnu infrastrukturu i prestao da prodaje Laudamotion letove krajem aprila 2018. godine.

U istim mesecima, Eurowings je takođe najavio da neće produžiti svoju kratkotrajnu saradnju sa Laudamotion. Ugovor o saradnji Eurowings i Laudamotion kompanija je okončan 31. maja 2018. godine.

U avgustu 2018. godine, Ryanair je objavio da je završio kupovinu 75% deonica aviokompanije i da planira da značajno proširi postojeću flotu Airbus aviona.

Laudamotion flota aviona

Laudamotion bi trebalo da do leta 2019. godine primi 18 Airbus A320 aviona, kojim bi kompanija trebalo da zameni i proširi svoju sadašnju flotu. Početkom 2019. godine flota Laudamotion Airline broji 14 aviona, od toga  ima 7 aktivnih Airbus A320-200 i 4 aktivna Airbus A321-200 aviona.

Ono što je planirano za 2019. godinu jeste kompletna zamena postojećih Airbus A321 modela aviona, tako da celokupnu flotu čine samo Airbus A320 modeli. Ukupan broj putnika koje može da preveze na jednom letu Airbus A320 avion je 180, dok A321 model ima kapacitet od 212 putnika.

Laudamotion dozvoljeni prtljag

Svakom putniku je dozvoljena velika torba za nošenje, maksimalna veličina 55 cm x 40 cm x 20 cm, maksimalne težine od 10 kg, plus mala torba do 35 cm x 20 cm x 20 cm dimenzija.

Putnici koji su kupili Priority Boarding (uključujući Flexi, Flexi Plus ili Family Plus kartu) mogu poneti sa sobom dodatni ručni prtljag i torbe, samo ukoliko kompanija nema problem sa smeštajem tih torbi iz operativnih razloga.Putnici koji putuju sa standardnom kartom mogu veću ručnu torbu prijaviti kao predati prtljag, na Laudamotion check in šalteru, a ukoliko u skladištu sa torbama ima dovoljno mesta, ona se može skladištiti bez ikakvih dodatnih troškova. Priority boarding košta 6 evra i može se kupiti u vreme originalne rezervacije leta.

Preveliki prtljag će biti odbačen na kapiji ili će, ako bude bilo dovoljno mesta, biti prevezen u skladištu uz naknadu od 50 evra (za domaće letove plus važeći PDV).

Važno je da se pobrinete da sve dragocenosti izvadite iz svog ručnog prtljaga na gejtu, ako se mora on prevoziti u skladište. Za malu decu (od 8 dana do 23 meseca) koja putuju u krilu svojih roditelja, odrasli mogu da uzmu torbu za bebe težine do 5 kg.

Kako biste bili sigurni u sve navedene pojedinosti, obavezno proverite ovo na šalteru za prtljag pre nego što prođete kroz sigurnosnu proveru.

Šta ne smete nositi na letu

Spisak stvari koje ne smete poneti na let koji obavlja Laudamotion aviokompanija je standardno isti kao i kada je u pitanju većina ostalih aviokompanija koje podležu međunarodnim zakonskim regulativama.

Neki od njih su: vatreno oružje, oštri predmet, alat, proizvodi koji su pod pritiskom, radioaktivni materijal, hemijske i otrovne supstance, opijati, litijumske baterije, zapaljive supstance. Kada je u pitanju tečnost, možete je nositi samo u specijalnim bočicama 20 cm x 20 cm, čija zapremina ne premašuje 100 mililitara.

Laudamotion letovi

S obzirom na to da se radi o relativno mladoj aviokompaniji Laudamotion Air obavlja letove ka svega nekoliko desetina destinacija. Ukoliko odlučite da letite sa ovom aviokompanijom možete se uz nisku cenu povezati sa svim onim evropskim destinacijama i gradovima ka kojima nešto ređe lete velike aviokompanije.

Pre nego se nađete na Laudamotion check in šalteru obavezno se raspitajte putem kontakt informacija ili na Laudamotion official site-u o svim promenama i aktuelnostima vezanim za letove i operativne aktivnosti ove kompanije.

Usluge na Laudamotion letovima

Glavna krilatica kompanije Laudamotion Airlines, kojom se vodi tokom svakog leta, jeste fleksibilnost, udobnost i pre svega ušteda vašeg vremena. Uz najviše standarde bezbednosti i odlično opremljenu flotu aviona, bilo da se radi o letovima na kratkim relacijama ili interkontinentalnim letovima, Laudamotion je kompanija koja će ispuniti želje svih svojih putnika.

Laudamotion svojim putnicima nudi eklektičan izbor grickalica i pića po izuzetno pristupačnim cenama. Meni koji se redovno menja nudi ukusne sendviče u različitim varijantama kao i brojna pića. Meni sa svim informacijama i cenama možete pronaći u džepu pored vašeg sedišta.

Laudamotion - kontakt informacije

Laudamotion tim zadužen za kontakt sa korisnicima njihovim usluga na raspolaganju je da odgovori na sva pitanja i eventualne nedoumice koje imate u vezi poslovanja ove aviokompanije.

Možete im se obratiti putem broja telefona  +43 1 70 700 90 19, a možete im i pisati na e-mail: office@laudamotionexecutive.com. Laudamotion official site (čiji je većinski vlasnik Ryanair kompanija) na kojem možete pronaći sve informacije je: https://www.ryanair.com/sr/en/

Ponuda avio karata

Filteri za pretragu

Beograd

London

od 152€

Budimpešta

Tuluz

od 75€

Beograd

Rio de Žaneiro

od 668€

Beograd

Rio de Žaneiro

od 783€

Beograd

Istanbul

od 124€

Beograd

Milano

od 194€

Beograd

Frankfurt

od 141€

Beograd

Podgorica

od 105€

Beograd

Tivat

od 105€

Beograd

Nica

od 159€

Beograd

Zadar

od 99€

Beograd

Rijeka

od 109€

Beograd

Kairo

od 259€

Beograd

Krasnodar

od 279€

Zašto je Poleti.rs siguran partner za avio karte?

Višegodišnje iskustvo u avio turizmu

Naši avio specijalisti su eksperti za globalne rezervacione sisteme pomoću kojih pronalaze najbolje ponude avio karata.

100% sigurna kupovina

Naša kompanija nikada nije bila u blokadi. Posedujemo sve potrebne dozvole i licence za prodaju avio karata.

Kompletna ponuda na jednom mestu

U našoj ponudi se nalaze avio karte svih avio kompanija koje kombinujemo na osnovu vaših potreba.