Avio karte Beograd Rim

Avio karte Beograd Rim – sve na jednom mestu! Let Beograd Rim nudi veliki broj avio kompanija, a najveći broj letova do sada ostvarile su određene kompanije, kao što su: Air Serbia, Alitalia, Air France, KLM, Lufthansa, Austrian Airlines, SWISS, Turkish Airlines, Montenegro Airlines i mnogi drugi, a mi za Vas pronalazimo najbolje moguće letove i aviokompanije u datom trenutku.

Avio karte do italijanske prestonice možete poručiti preko sajta poleti.rs, gde je moguća rezervacija avio karata do Rima iz svih delova sveta, kao i za podrazumevanu relaciju Beograd Rim avionom. Na raspolaganju su vam i Poleti stručnjaci koji pronalaze optimalni let za Rim i druge destinacije umesto vas, na osnovu vašeg upita sa svim specifikacijama.

Zašto je Poleti.rs siguran partner za avio karte?

Višegodišnje iskustvo u avio turizmu

Naši avio specijalisti su eksperti za globalne rezervacione sisteme pomoću kojih pronalaze najbolje ponude avio karata.

100% sigurna kupovina

Naša kompanija nikada nije bila u blokadi. Posedujemo sve potrebne dozvole i licence za prodaju avio karata.

Kompletna ponuda na jednom mestu

U našoj ponudi se nalaze avio karte svih avio kompanija koje kombinujemo na osnovu vaših potreba.

Beograd Rim avion - cena avio karata

U zavisnosti od toga za koju se opredelite, cene povratnih avio karata Beograd Rim variraju. Uzroci variranja mogu biti brojni, a to su promotivni periodi sa znatno jeftinijim kartama, kao i specifični periodi godine, ali i vreme preostalo do Vašeg leta. Cene letova Beograd Rim naravno variraju i od odabrane avio kompanije, a budite uvereni da ćemo za Vas pronaći najjeftinije avio karte Beograd Rim, ili željeni let možete izabrati iz ponuđenih karata na ovoj stranici.

Okvirne cene karata u jednom smeru mogu biti slične cenama povratnih karata Beograd Rim, pa možete odlučiti šta Vam najviše odgovara.

Dužina leta Beograd – Rim

Drumska razdaljina između Beograda i Rima iznosi 1300 kilometara (vazdušna: 723 km), a putovanje automobilom u najboljem slučaju traje oko 12 sati i 30 minuta. Ukoliko se odlučite za avionski prevoz, dužina leta Beograd Rim naravno varira od odabranog leta i avio-kompanije, mada je okvirna procena da let traje između 1h i 35 minuta i 2 sata. Ovo vreme podrazumeva let Beograd Rim bez presedanja, dok sa presedanjem trajanje leta može biti produženo.

Ukoliko nemate vremena za vožnju automobilom, ili jednostavno želite da što ranije stignete u Rim, avio karte Beograd Rim mogu biti izuzetna pomoć s obzirom na to da sa svim procedurama na aerodromu, nije potrebno više od nekoliko sati do sletanja na aerodrom, i dolaska do željenog smeštaja.

Aerodromi u Rimu na koje možete sleteti

Ukoliko u Rim dolazite avionom najverovatnije ćete sleteti na jedan od dva aerodroma koja se nalaze u italijanskoj prestonici – Fiumicino (Aerodrom Leonardo da Vinči) ili Ciampino (G.B. Pastine). Komercijalni avio prevoznici koriste Fiumicino jer na Ciampino uglavnom sleću low cost kompanije, pa samim tim i low cost letovi Beograd Rim obavljaju se na ovom drugom po veličini aerodromu.

Sadržaj aerodroma u Rimu

Na aerodromu Fiumicino možete pronaći različite sadržaje koji će vam pomoći da ugodno provedete vreme i zabavite se na ovom mestu. Postoji više od 200 različitih radnji uključujući i restorane u kojima možete probati najbolje italijanske i strane kuhinje, kao i najprestižnije „Made in Itali“ prodavnice luksuznih brendova. Takođe ćete naći širok izbor parfema, kozmetike, vina, alkoholnih pića, duvanskih proizvoda, čokolade i najfinijih italijanskih specijaliteta, pažljivo odabranih za vas od strane Aelia DutyFree.

Prevoz sa aerodroma u Rimu do centra italijanske prestonice

Aerodrom Leonardo da Vinci se nalazi 32 km južno od centra Rima, na obali Tirenskog mora, pored primorskog grada Fjumićino (Fiumicino) po kome je i dobio naziv. Od aerodroma do centra grada se može stići: vozom, javnim gradskim prevozom i taksijem.

Važno je napomenuti da su u pitanju promenljive informacije i da je važno da se pre planiranja puta informišete o najažurnijim informacijama tako što ćete posetiti zvanične sajtove svih ovih uslužnih prevoznika i organizacija kako biste dobili ispravne i validne podatke.

Železnički transport putnika sa aerodroma

Aerodorm Fiumicino i glavna železnička stanica Termini povezani su vozom koji se simbolično zove Leonardo Ekspres, a koji ima veliki broj polazaka od rano ujutru do kasno uveče. Cena karte u jednom pravcu je oko 9.50€.

FM1 je linija rimskog metroa i prevozi od Železničke stanice do stanica Tributina, Fara Sabina i Orte. Cena karte je oko 5 evra, a polazak je na svakih 15 do 30 min u zavisnosti od doba dana.

Transport putnika javnim gradskim saobraćajem

Od glavnog rimskog aerodroma do centra prevozi čak 4 autoprevoznika, a to su: Kotral (CO.TRA.L)– terminal 2, Terravision Shuttle – terminal 3 (jeftino prevozi u skoro svim evropskim prestonicama), Sit bus šatl – terminal 3 (besplatan wifi u busu) i T.A.M. – terminal 3.

Za Terravision Shuttle cena karte u jednom pravcu je oko 9 evra, a za povratnu kartu cena je 15 evra. Linija je Aerodrom – Termini. Polazak je ispred hola „dolasci“ i karta se kupuje na terminalima A, B i C. Za Kotral, koji vozi na relaciji aerodrom – Tiburtina (stanica u centru Rima) – cena pojedinačne karte je nešto više od 3 i po evra, odnosno 5 evra ako se karta kupuje u samom autobusu.

Taxi prevoz sa aerodroma

Tarifa taksi vozila iznosi 2,33 evra + 1 evro unutar grada, odnosno + 2 evra izvan grada. Za noćnu vožnju i dane praznika, kao i za dodatni prtljag postoje dodatna plaćanja. Preporuka je da koristite registrovana taksi vozila (bele ili žute boje) sa taksimetrom.

Znamenitosti Rima koje ne biste smeli da propustite

Kada stignete u Rim postoje mnoga mesta koja nikako ne smete propustiti da obiđete. Koloseum je, svakako, jedno od njih, a to je ujedno najposećenije i najpopularnije mesto u Rimu. Objedinjena karta za rimske antičke spomenike košta do 15 evra i pored Koloseuma možete videti Rimski forum i Palatin.

Trg Kampo de Fiori na kome je centralno postavljena figura filozofa Đordana Bruna koji je na ovom trgu spaljen 1600. godinem idealan je za šetnju i prijatno proveden dan. Kampo de Fiori prepun je umetnika koji po ceo dan crtaju i slikaju, a ukoliko to poželite vaš autoportret možete dobiti od svakog od njih. Svakog jutra lokalni meštani na trg iznose sveže voće i povrće, jer trg služi i kao pijaca. Uveče se trg pretvara u oazu malih porodičnih restorana koji vam mogu ponuditi sve delikatese italijanske kuhinje.

Svake nedelje na Trgu Svetog Petra izlazi papa koji se vernicima obraća u okviru tradicionalnog nedeljnog blagoslova. U glavnom gradu Italije se nalazi i najmanja država na svetu – Vatikan, koji je centar hrišćanstva, ali i dom papi, glavnom verskom poglavaru rimokatoličke crkve. Bazilika Svetog Petra je arhitektonsko remek delo, a u gotovo sve ture koje možete uplatiti uključena je i poseta Sikstinskoj kapeli.

Rimski Panteon je jedan od najbolje očuvanih građevina te starosti, sagrađen je oko 126. godine naše ere i predstavlja jedan od najznačajnijih spomenika Avgustinskog Rima, a sagradio ga je car Hadrijan. Ulazak u Panteon se ne naplaćuje. U centru grada besplatno možete prošetati i Španskim stepenicama. U letnjem periodu one su stecište brojnih kulturnih događaja i modnih revija. Projektovao ih je Frančesko de Sanktis u 18. veku otkada je i okolna arhitektura koja je dobro očuvana. Stepenice se završavaju ispred franjevačke crkve Trinita dei Monti.

Kao što se možete i sami uveriti Beograd Rim jeftini letovi se mogu pronaći, samo je važno da odaberete nekog od najpovoljnijih avio prevoznika. Beograd Rim avio karte se mogu nabaviti i za manje od 100 evra, a na vama je da čekirate datum i organizujete sebi nezaboravnu posetu večnom gradu. “Svi putevi vode u Rim”, pa neka jedan od njih bude i vaš.