Avio karte Beograd Prag

Avio karte Beograd Prag – sve na jednom mestu! Let Beograd Prag nudi veliki broj avio-kompanija, a najveći broj letova ostvarile su određene kompanije, kao što su: Air Serbia, Lufthansa, Austrian, Alitalia, Swiss, Turkish Airlines, Tarom, LOT, Iberias, Aeroflot i  mnogi drugi. Mi za Vas pronalazimo najbolje moguće letove i avio-kompanije u datom trenutku, a evo i kako.

Na našem sajtu moguća je rezervacija avio karata do Praga iz svih delova sveta, kao i podrazumevana relacija: Beograd Prag avionom, koja je dostupna preko sistema za rezervaciju karata.  Na raspolaganju vam stoje i poleti.rs stručnjaci koji na osnovu Vašeg upita sa specifikacijom potreba, pronalaze optimalan avio let do Praga za Vas.

Zašto je Poleti.rs siguran partner za avio karte?

Višegodišnje iskustvo u avio turizmu

Naši avio specijalisti su eksperti za globalne rezervacione sisteme pomoću kojih pronalaze najbolje ponude avio karata.

100% sigurna kupovina

Naša kompanija nikada nije bila u blokadi. Posedujemo sve potrebne dozvole i licence za prodaju avio karata.

Kompletna ponuda na jednom mestu

U našoj ponudi se nalaze avio karte svih avio kompanija koje kombinujemo na osnovu vaših potreba.

Avio karte Beograd Prag - najveća ponuda avio karata do Praga

Avionske karte Beograd Prag su karte koje turisti iz Srbije često traže i kupuju. Pregršt istorijski bitnih znamenitosti i mnoštvo kulturnih zdanja koje ovaj grad nudi, svake godine mame turiste širom sveta.

Avio-kompanije nude veoma povoljne avio karte Beograd Prag, te na taj način putnici štede i svoj novac i svoje vreme. Kompletnu ponudu i opciju za avio karte do Praga možete pronaći upravo ovde, gde imate mogućnost da izaberete željeni let do ovog češkog grada.

Avio karte Beograd Prag cene

U zavisnosti od toga za koju kartu se opredelite, cena je različita. Uzroci variranja cena avio karte Beograd Prag mogu biti brojni i variraju u zavisnosti da li su u pitanju avio karte Beograd Prag povratne ili u jednom pravcu.

Promotivni periodi, kao i specifični periodi godine su periodi kada možete naći jeftine avio karte Beograd Prag. Cene letova naravno variraju i od odabrane avio-kompanije, ali budite uvereni da ćemo za Vas pronaći najbolju moguću kartu, ili željeni let možete izabrati iz ponuđenih karata na ovoj stranici.

Okvirne cene karata Beograd Prag mogu biti slične cenama povratnih karata, pa možete odlučiti šta Vama najviše odgovara.

Beograd Prag avion – dužina leta

Glavni grad Češke je udaljen od Beograda 884 kilometara, pa ukoliko se odlučite za automobil, biće vam potrebno nešto manje od 10 sati efektivne vožnje. A ako ste više za komotnije putovanje, onda je za relaciju Beograd Prag avion najidealniji izbor za koji se možete odlučiti.

Let Beograd Prag traje okvirno nešto duže od 2 sata. Međutim, dužina leta zavisi od toga kojom avio-kompanijom letite. Ukoliko nemate vremena za vožnju automobilom ili jednostavno želite da što pre stignete u Prag, avio karte Beograd Prag Vam mogu veoma pomoći u tome, s obzirom na to da sa svim procedurama na aerodromu, nije potrebno mnogo vremena da stignete do željenog smeštaja

Aerodrom u Pragu

Međunarodni aerodrom “Vaclav Havel” u prestonici Češke, udaljen je 17 kilometara od centra Praga. Godišnje kroz ovaj aerodrom prođe više od 12 miliona putnika. Ranije je nosio naziv “Međunarodni aerodrom Ruzinje Prag”, a od 2012. godine nosi današnji naziv u čast predsednika Vaclava Havela. Aerodrom je otvoren 5. oktobra 1937. godine i predstavlja najveću vazdušnu luku u Češkoj.

Na aerodromu u Pragu se nalaze tri temrinala. Terminal 1 se koristi za letove van Šengenskog sporazuma, Terminal 2 je rezervisan za letove između Šengenskih država, dok je Terminal 3 namenjen i služi isključivo za privatne letove.

Sadržaj aerodroma Vaclav Havel

Aerodrom nudi veliki broj kafića i restorana gde možete probati specijalnu hranu češke kuhinje, kao i pregršt prodavnica za suvenire i brendiranu robu. Zanimljiv kutak aerodroma je onaj koji je namenjen roditeljima sa decom. Naime, poseban deo aerodroma čine odvojene prostorije u kojima roditelji sa malom decom mogu da sačekaju svoj sledeći let. Igraonice na Terminalima 1 i 2, idealan su način da vam čekanje na aerodromu sa malom decom prođe veoma brzo.

Prevoz od aerodroma do centra Praga

Sve informacije u vezi sa prevozom od aerodroma do centra Praga su promenljive, te je najbolje raspitati se na info-pultu aerodroma o svemu što Vas zanima.

Sa aerodroma Vaclav Havel do centra grada Praga možete ići taksijem koji vam je dostupan 24/7. I taksi i autobuske stanice se nalaze na Terminalima 1 i 2. Autobuske linije 100 i 119 voze od aerodroma do centra i za tu rutu im je potrebno oko 20 minuta, u zavisnosti od gužve u saobraćaju.

Voz ekspres vozi oko pola sata, stanica se nalazi na Terminalu 1. Voz je jedini izbor ukoliko prenosite veliku opremu, jer jedini može da izvrši taj transport. Šalteri praškog javnog prevoza se nalaze u dvoranama za dolaske Terminala 1 i Terminala 2, i rade od 7h do 22h svakog dana. Na oba terminala postoje i automati za kupovinu karata. Cene karata se menjaju, pa proveriti sve informacije na informacionim pultovima.

Smeštaj u blizini aerodroma u Pragu

Popularni hoteli u Pragu, kao i sve popularniji privatni smeštaj u vidu apartmana i soba čine ovu državu jednom od veoma posećenih i traženih destinacija kada su srpski turisti u pitanju. Posetiocima je u ponudi veliki i raznovrstan izbor smeštaja, te svako može naći smeštaj po svojoj želji i svim zahtevima.

Prag i Beograd su u istoj vremenskoj zoni, pa ne morate brinuti o tome da pomerate svoje časovnike kada sletite na praški aerodrom.

Znamenitosti koje preporučujemo za obilazak u Pragu

Prag je glavni i najveći grad Češke i nalazi se na reci Vltavi. Grad spada u najočuvanije velike gradove Evrope, pa je danas njegovo prostrano istorijsko jezgro pod zaštitom UNESCO-a. Zbog svog velikog bogatstva, grad zovu i “Zlatni Prag”.

Karlov most

Ovaj most se ubraja u najpopularnije turističke atrakcije Praga. Karlov most datira iz trinaestog veka. Šetnja ovim mostom nudi idealan pogled na Praški dvorac. Zbog svoje popularnosti, na mostu je uvek gužva, pa kako biste izbegli gužve i uživali u pogledu, potrebno je doći rano ujutru ili veoma kasno uveče.

Praški dvorac

Dvorac se nalazi na vrhu brda na levoj obali reke Vltave. Ovo nije klasičan dvorac, jer su njegove tvrđave građene različitim stilom, što ga čini veoma posebnim. Ukoliko se uputite u obilazak dvorca, unutar samog dvorca videćete mnoge znamenitosti i atrakcije.

Starogradski trg

Veoma popularan deo grada kako za turiste, tako i za meštane predstavlja Starogradski trg. Mnogo restorana, pabova, galerija, muzeja krase ovaj trg koji je u svakom delu dana pun ljudi. Najpopularnija atrakcija na trgu je Astronomical Clock Tower na kojem možete videti dvanaest apostola na svaki sat od 9 do 21h.