Avio karte Beograd Minhen

Let Beograd Minhen nudi veliki broj avio-kompanija, a najveći broj letova do sada su ostvarile sledeće kompanije: Air Serbia, Lufthansa, SWISS, LOT, Alitalia, Austrian Airlines, Turkish Airlines i mnogi drugi, a mi za Vas pronalazimo najbolje moguće letove i avio-kompanije u datom trenutku.

Rezervacija avio karata do Minhena iz svih delova sveta, kao i podrazumevana relacija: Beograd Minhen avionom, dostupna je preko sistema za rezervaciju karata, a na raspolaganju vam stoje i poleti.rs stručnjaci koji na osnovu Vašeg upita sa specfikacijom potreba, pronalaze optimalan avio let do Minhena za Vas.

Zašto je Poleti.rs siguran partner za avio karte?

Višegodišnje iskustvo u avio turizmu

Naši avio specijalisti su eksperti za globalne rezervacione sisteme pomoću kojih pronalaze najbolje ponude avio karata.

100% sigurna kupovina

Naša kompanija nikada nije bila u blokadi. Posedujemo sve potrebne dozvole i licence za prodaju avio karata.

Kompletna ponuda na jednom mestu

U našoj ponudi se nalaze avio karte svih avio kompanija koje kombinujemo na osnovu vaših potreba.

Avio karte Beograd Minhen - najveća ponuda avio karata

Avio karte Beograd Minhen cene

U zavisnosti od toga za koju se opredelite, kada je u pitanju povratna avio karta Beograd Minhen, cene mogu varirati. Uzroci variranja mogu biti brojni, a to su promotivni periodi sa znatno jeftinijim kartama, kao i specifični periodi godine, ali i vreme preostalo do Vašeg leta. Cene letova Beograd Minhen naravno variraju i od odabrane avio kompanije, a budite uvereni da ćemo za Vas pronaći najjeftinije avio karte Beograd Minhen, a svi željeni jeftini letovi Beograd Minhen mogu se izabrati iz ponuđenih karata na ovoj stranici.

Okvirne cena karte u jednom smeru može biti slična ceni kada je u pitanju povratna avio karta Beograd Minhen, pa možete odlučiti šta Vam najviše odgovara i odabrati adekvatnu Beograd Minhen avionsku kartu.

Dužina leta Beograd Minhen

Drumska udaljenost između Beograda i Minhena iznosi 940 kilometra. Kada putujete putničkim automobilom ili autobusom potrebno je oko 10 časova da stignete do bavarske prestonice. Vazdušna udaljenost između ova dva grada iznosi 774 km i kada je u pitanju direktan let Beograd Minhen potrebno je između 60 i 75 minuta putovanja.

Ukoliko želite da što ranije stignete u Minhen, avio karte Beograd Minhen mogu biti izuzetna pomoć s obzirom na to da sa svim procedurama na aerodromu, nije potrebno više od nekoliko sati do sletanja na aerodrom i dolaska do željenog smeštaja.

Aerodromi u Minhenu na koje možete sleteti

Aerodrom Minhen (Franz Josef Strauss) drugi je po veličini aerodrom u Nemačkoj i smatra se jednim od najlepših i najzogdnijih aerodroma za putnike. Nalazi se na oko 40 kilometara od centra grada. Preuzeo je sve putnike sa starog aerodroma i u prvih desetak godina udvostručio je broj, sa preko 15 miliona putnuka u 1996. na 30 miliona u 2006. Prema podacima iz 2016. godine broj putnika koji cirkuliše ovim aerodromom je preko 32 miliona, što ga stavlja na sedmo mesto u Evropi kada je u pitanju ukupan promet putnika.

Sadržaj aerodroma u Minhenu

Na aerodromu postoje dva terminala. Treminal 1 je podeljen na 5 modula (a, b, c, d, e) i nekoliko nivoa. Na samom ulazu u aerodrom je nivo 04, gde se nalaze pultovi za čekiranje i mnogobrojni restorani, kafe barovi i prodavnice. Svaki od ovih  modula ima sve potrebne sadržaje i funkcioniše kao terminal za sebe. Zahvaljujući tome aerodrom odaje utisak malog, udobnog i komfornog aerodroma iako je zapravo među najvećim aerodromima na svetu.

U svakom delu aerodroma postoje kafemati za samousluživanje i internet prostorije, a sve je potpuno besplatno. Takođe postoje i prostorije za verske molitve. U podzemlju, odnosno nivo 02, je železnica. Takođe, na ovom nivou, kao i na nivou 03 i 04 nalaze se brojni restorani, barovi i prodavnice.

Kada je u pitanju Terminal 2, prodaja karata i čekiranje se vrši na nivou 04 u glavnom holu. Pomoćni pultovi za čekiranje se nalaze na nivou 03 (dolasci). Terminal 2 je podeljen horizontalno i vertikalno. U horizontalnoj podeli postoje: Plaza, severni peron, i južni peron. Vertikalno su svi oni podeljeni na nivoe (3, 4 i 5). Nivo 3 je za dolaske (arrivals), a ostali nivoi su za odlaske, s tim što se jedan broj autobuskih gejtova nalazi na trećem nivou.

Terminal 2 minhenskog aerodroma važi za jedan od najpoželjnijih za tranzit. U pogledu tranzita putnika aerodrom je veoma brz i efikasan a 2010. je osvojio je nagradu kao aerodrom sa najboljom pasoškom kontrolom na svetu.

Prevoz sa aerodroma u Minhenu

Kada je u pitanju prevoz, važno je napomenuti da su u pitanju promenljive informacije i da je važno da se pre planiranja puta informišete o najažurnijim informacijama tako što ćete posetiti zvanične sajtove svih ovih uslužnih prevoznika i organizacija kako biste dobili ispravne i validne podatke.

Najjeftiniji i najjednostavniji način da stignete do grada je metroom S-Bahn linijama S1 ili S8. Možete koristiti i aerodromske autobuse do glavne železničke stanice, a put traje oko 40 minuta. Karte za javni prevoz se kupuju u centralnom delu aerodroma gde postoje 24-časovni servisi.

Znamenitosti koje preporučujemo za obilazak u Minhenu

Nemačka je poslednjih godina omiljena zemlja za odmor među Srbima, a i šire. Minhen je poznat po Oktobarfestu, te je glavna destinacija za obilaziti na jesen. Ako se nađete u ovom nemačkom gradu, obavezno obiđite glavni trg u Minhenu, poznat pod imenom Marienplatz. Ovaj trg iz 1158. godine predstavlja srce Minhena i nezaobilaznu tačku svih koji dođu u ovaj grad. Minhen je poznat po brojnim crkvama i katedralama, te ukoliko Vas zanima ta tematika, u ovom delu Nemačke imaćete i te kako šta da vidite i posetite. Palata Nimfenburg spada u korpus Dvorci Bavarske i predstavlja glavnu letnju rezidenciju vladara Bavarske. Ova palata udaljena je svega osam kilometara od centra Minhena. Omiljeno mesto za slikanje turista svakako je Kapija pobede u Minhenu, koja je podignuta u čast hrabrih bavarskih vojnika. Za relaksaciju i odmor najlepše mesto predstavlja Engleski vrt, jedan od najlepših parkova na svetu. U njemu se nalazi Japanska kuća čaja i  Kineski toranj. Minhen je jedan od gradova u Nemačkoj koji obiluje značajnim istorijskim građevinama, ali i veoma razvijenim turizmom, pa će Vam put u Minhen sigurno biti jedno zanimljivo i edukativno iskustvo.