Avio karte Beograd London

Beograd London letovi predstavljaju jedne od najprometnijih destinacija kada je u pitanju avio saobraćaj u Beogradu. London kao prestonica Engleske, ujedno je i najveći grad Ujedinjenog Kraljevstva i jedna od najvećih urbanih zona Evrope. Zbog brojnih znamenitosti i veoma razvijenog poslovnog sveta, London je nezaobilazno mesto kako za turiste tako i za poslovne ljude. Prestonica Engleske trenutno ima čak pet aerodroma, što govori o velikoj potražnji i veoma velikom prometu putnika.

Beograd

London

od 152€

Beograd

London

od 62€

Beograd

London

od 62€

Zašto je Poleti.rs siguran partner za avio karte?

Višegodišnje iskustvo u avio turizmu

Naši avio specijalisti su eksperti za globalne rezervacione sisteme pomoću kojih pronalaze najbolje ponude avio karata.

100% sigurna kupovina

Naša kompanija nikada nije bila u blokadi. Posedujemo sve potrebne dozvole i licence za prodaju avio karata.

Kompletna ponuda na jednom mestu

U našoj ponudi se nalaze avio karte svih avio kompanija koje kombinujemo na osnovu vaših potreba.

Avio karte Beograd London - najveća ponuda avio karata do London

Nekoliko avio-kompanija lete direktno na relaciji Beograd London. Postoji mnogo avio kompanija koje nude svoje usluge za let Beograd London, ali uz presedanje. Let sa presedanjem traje nešto više vremena, a na Poleti.rs pronaći ćemo najbolju kartu za Vaše potrebe na relaciji Beograd London.

Avio karta Beograd London cena

Cena avionske karte Beograd London zavisiće od toga kojom avio-kompanijom letite, u kom terminu i da li je karta povratna ili u jednom pravcu. Najjeftinije avio karte Beograd London se mogu kupiti za vreme brojnih promocija koje kompanije veoma često daju svojim putnicima. Nešto skuplje karte su uglavnom za vreme praznika i ukoliko se radi o kupovini danas za sutra. Preporučuje se da se avio karte kupuju od 21 do 121 dan pre puta.

Avionska karta Beograd London – povratna

Cena povratne karte za London iz Beograda varira u zavisnosti od istih elemenata, kao što je to slučaj sa jednosmernim avio kartama. U zavisnosti od toga za kog avio-prevoznika se odlučite i na koji aerodrom u Londonu slećete, kao i od samog termina puta, cena karte će se menjati, ali je pravilo da low cost letovi uglavnom imaju jeftine avio karte Beograd London.

Let Beograd London – dužina putovanja

Beograd je od Londona udaljen 2.045 kilometara, te je najbrže i najjeftinije odlučiti se za avion kao prevozno sredstvo.

Beograd London letovi traju oko tri sata ako letite diretnom linijom. U slučaju da vaša karta podrazumeva presedanje, dužinu vašeg puta odrediće vreme čekanja na aerodromu na kom presedate.

Aerodromi u Londonu na koje možete sleteti

London, kao jedna od najurbanijih zona Evrope ima čak pet aerodroma koji svakodnevno saobraćaju i generalno na svim aerodromima vlada velika gužva, te su čekanja normalna pojava. Ukoliko se uputite u London, pripremite svoj put i plan kretanja unapred, kako se ne biste izgubili i proveli ceo dan u snalaženju na aerodromima.

Heathrow aerodrom

Ovaj britanski aerodrom postoji još od davne 1930-te godine, kada je funkcionisao kao mali privatni aerodrom. Zatim ga je kraljevsko Ministarstvo odbrane preuzelo, a 1946-te godine zvanično je postao civilni aerodrom. Heathrow aerodrom je glavni i najveći aerodrom u Velikoj Britaniji. Kako godišnje opsluži oko 70 miliona putnika, važi za jedan od najvećih aerodroma sveta. Heathrow je povezan sa 160 destinacija širom sveta i sa više od 90 avio-kompanija.

Sadržaj aerodroma Heathrow

Heathrow aerodrom je poznat po ogromnom sadržaju i najvišem nivou usluge. Brojne prodavnice, kafići, restorani, krase ovaj aerodrom i čine da se osećate kao da ste u nekom velikom tržnom centru. Naime, šta god vam je potrebno za vaše putovanje, ovaj aerodrom ima. Da li kupujete suvenire ili brendirane stvari, da li tražite mesto za dobar obrok ili biste prosto da odmorite dok čekate sledeći let, aerodrom Heathrow ima rešenje za svakog.

Terminali

Aerodrom danas ima pet terminala. Brojne autobuske linije povezuju terminale, koji su udaljeni jedan od drugog toliko da je pešačenje do narednog terminala nemoguće. Svaka avio-kompanija funkcioniše u sklopu dodeljenog terminala.

Prevoz od aerodroma Heathrow do centra Londona

Aerodrom Heathrow je udaljen 24 kilometara od centra grada. Sa gradom je povezan veoma dobrom mrežom saobraćajnica, kao i brzom prugom. Brojni autobusi voze ka centru, a sve informacije o prevozu se mogu saznati na informacionim pultovima aerodroma. Taksi vozila su dostupna u svakom momentu. Najbrži način transfera do grada svakako je voz koji do centra Londona vozi manje od pola sata.

Gatwick aerodrom

Gatwick je veliki i međunarodni aerodrom koji uglavnom koriste charter i low-cost kompanije. Ovaj aerodrom je nešto dalje od samog centra Londona, pa se nalazi na 47 kilometara južno od Londona. Gatwick aerodrom je baza za British airways, Aer Lingus, EasyJet i Virging Atlantic.

Prevoz od aerodroma Gatwick do centra Londona

Pored taksi vozila koji su dostupni 24/7, od aerodroma do centra grada možete doći brojnim autobusima, ali najbrži način transfera do grada vožnja vozom. Vozom od aerodroma do centra grada je potrebno svega oko pola sata.

Aerodromi Stansted, Luton i London City

Aerodromi Stansted i Luton su aerodromi koji služe za kraće reginalne letove. Kako je London grad biznisa, potreban mu je jedan aerodrom koji će biti namenjem jedino poslovnim korisnicima i vlasnicima privatnih aviona, te je aerodorm London City dobio tu ulogu.

U Londonu, u okolini, postoji još jedan aerodrom koji je od centra Londona udaljen 70 kilometara. Southend aerodrom je popularan među low-cost kompanijama koje su usmerene najviše prema Španiji i Francuskoj.

Vremenska razlika Beograd London

Između Beograda i Londona, vremenska razlika je jedan sat, odnosno, u Engleskoj prestonici je jedan sat manje nego u Srbiji, te nemojte da zaboravite da svoj časovnik podesite kada sletite u London.

Znamenitosti koje preporučujemo za obilazak u Londonu

Bez obzira kada se odlučite za obilazak Londona, u ovom gradu ćete sigurno ostati bez daha pred svakom građevinom koja odiše istorijom i kulturom jednog naroda. Naime, brojne znamenitosti krase englesku prestonicu i za obilazak Londona bi vam bilo potrebno više od 7 dana. Nezaobilazni Big Ben, viđen u pregršt filmova i serija, prva ja asocijacija na London. Najveća sat kula na svetu sa zvonikom, smeštena je na severistočnom delu Vestminsterske palate i nemoguće je zaobići je gde god da se uputite u ovom gradu. Cela Vestminsterska palata predstavlja Parlament Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske. Palata se nalazi na obali reke Temze, u blizini vladinih zgrada u ulici Vajthol. U samom centru Londona, nalazi se panoramski točak visine 135 metara. Točak je poznat pod imenom Londonsko oko i pruža jedinstven pogled na čitav grad. Tower Bridge je najpoznatiji most Engleske. Ovaj pokretni most na Temzi ima pešačku zonu koja je urađena od stakla i pruža osećaj kao da vam je ceo London na dlanu.

Kao što se možete i sami uveriti jeftine avio karte iz Beograda ka Londonu se mogu vrlo lako pronaći, samo je važno da odaberete nekog od najpovoljnijih prevoznika. Na vama je da odaberete datum i organizujete sebi nezaboravnu posetu ovom gradu.