Aerodrom Haneda – Tokio

Japan, Tokio

Aerodrom Haneda je jedan od ukupno dva međunarodna aerodroma koja opslužuju japansku prestonicu. Poznat je i pod imenom Haneda aerodrom ili samo Tokio aerodrom. Prema broju avio kompanija koje ga koriste i prevezenih putnika, aerodrom Haneda je jedan od najbolje pozicioniranih u Aziji, a prema istim kriterijumima spada i među pet najfrekventnijih na svetu.

Aerodrom raspolaže sa četiri piste i tri terminala. Terminal 1 i Terminal 2 su primarni terminali koji opslužuju sve domaće letove, dok sa trećeg, Internacionalnog terminala polaze svi međunarodni letovi. Internacionalni terminal je povezan sa druga dva terminala minibus linijom.

Promocije avio karata

Izdvojeni tekstovi za Vas

Zašto je Poleti.rs siguran partner za avio karte?

Višegodišnje iskustvo u avio turizmu

Naši avio specijalisti su eksperti za globalne rezervacione sisteme pomoću kojih pronalaze najbolje ponude avio karata.

100% sigurna kupovina

Naša kompanija nikada nije bila u blokadi. Posedujemo sve potrebne dozvole i licence za prodaju avio karata.

Kompletna ponuda na jednom mestu

U našoj ponudi se nalaze avio karte svih avio kompanija koje kombinujemo na osnovu vaših potreba.

Tokio aerodrom – lokacija i mapa aerodroma Haneda

Aerodrom Haneda je smešten 14 kilometara južno od Tokio stanice, na adresi 4-3 Haneda-Kuko, 2-Chome, Ota-Ku, Tokyo 144, Japan. Preciznu lokaciju možete proveriti putem mape aerodroma.

Aerodrom Haneda – kratak istorijat

Aerodrom Haneda je prvi put otvoren 1931. godine, i tada je predstavljao najveći civilni aerodrom u Japanu. Aerodrom je bio glavna operativna baza za Japan Air Transport, japansku nacionalnu avio-kompaniju koja je taj status uživala do 1938. godine. Ime koje i danas nosi, aerodrom je dobio tek 1945. godine, tokom koje je služio kao vazdušna baza za vreme američke okupacije.

Aerodrom je ponovo predat Japancima 1952. godine kada dobija još jedan naziv – Međunarodni aerodrom u Tokiju. Sve do 2010. godine, ovaj aerodrom je upravljao domaćim letovima i pojedinim čarter letovima do pojedinih velikih gradova u istočnoj Aziji, dok je funkciju međunarodnog aerodroma vršio isključivo aerodrom Narita. Od 2010. godine, Haneda dobija međunarodni terminal što je omogućilo međunarodne letove na dugim relacijama i sa ovog aerodroma.

Neke od avio-kompanija koje su ovaj aerodrom koristile kao čvorište su Japan Airlines, All Nippon Airways, Skymark Airlines, Air Do i SkyNet Asia Airways. Avioni oko 35 avio-kompanija lete sa aerodroma Haneda ka destinacijama u Aziji, Evropi, Severnoj Americi i Bliskom Istoku.

Tokio aerodrom danas predstavlja jedan od najprometnijih, kako u Aziji, tako i u celom svetu. Prometnijim se smatra samo nekoliko aerodroma u velikim svetskim metropolama, poput Hartsfild – Džeksona u Atlanti, Međunarodnog aerodroma u Pekingu (koji je ujedno i najveći u Aziji), i Međunarodnog aerodroma u Dubaiju.

Sadržaj aerodroma

Aerodrom Haneda nudi bogat sadržaj koji omogućava putnicima da vreme do leta provedu na kvalitetan i zabavan način.

Terminali na aerodromu

  1. Terminal 1 nosi naziv “Big Bird” i predstavlja najveći terminal na aerodromu Haneda. Ovaj terminal je otvoren 1993. godine i upravlja samo domaćim letovima.
  2. Terminal 2 je otvoren u decembru 2004. godine, i takođe upravlja samo domaćim letovima. U okviru terminala, putnicima su na raspolaganju hotel, restoran i šoping centar.
  3. Međunarodni terminal je otvoren 2010. godine. Prvi letovi sa ovog terminala su izvedeni 30. oktobra iste godine.

Hrana i šoping

U okviru aerodroma putnicima su na raspolaganju restorani, kafići i prodavnice brze hrane. U ovim objektima je moguće probati japanske specijalitete ali i internacionalnu kuhinju, što putnike različitih ukusa i preferencija čini izuzetno zadovoljnim. Pored klasičnih butika i brendova, na ovom aerodromu su vam na raspolaganju i duty free shop-ovi gde možete obaviti kvalitetnu kupovinu dok čekate svoj let.

Parking

Kada je u pitanju Tokio aerodrom poseduje parking sa kapacitetom od 3.000 vozila. Parking je otvoren 24 časa dnevno, svih sedam dana u nedelji. Na ulazu su smešteni automati preko kojih možete izvršiti plaćanje parking mesta. Korišćenje parkinga do 30 minuta je besplatno.

Transport od/do aerodroma

Mogućnosti za transport na relaciji Tokio aerodrom Haneda su raznovrsne. Možete se odlučiti za podzemnu železnicu, autobuski prevoz ili taksi. Aerodrom Henada je autobuskim linijama i železnicom povezan sa različitim lokacijama u Tokiju, Kangavi, Čibi i Saitami. Na ovaj način možete stići sa aerodroma i do raznih drugih delova pokrajine Kanto, na povoljniji način u odnosu na taksi službu koja predstavlja nešto skuplju varijantu transfera.

Smeštaj u blizini aerodroma Haneda

Ukoliko imate potrebu za smeštajem u blizini aerodroma, na raspolaganju vam stoji nekoliko hotela sa vrhunskom uslugom. Izdvajaju se Haneda Excel Hotel Tokyu, Royal Park Hotel Tokyo Haneda i Relief Premium Haneda Airport.

Tokio aerodrom – kontakt i informacije

Sve informacije o aerodromu Haneda u Japanu, možete pronaći na zvaničnom web sajtu, putem broja telefona  + 81-03-5757-8111 ili elektronskom poštom info@haneda-airport.com.