Jeftine avio karte online

 • Super niske cene avio karata

 • Siguran partner za avio karte

 • Višegodišnje iskustvo u avio turizmu

 • 100% sigurna kupovina

 • Kompletna ponuda na jednom mestu

Jeftine avio karte online

Pretraga avio karata

Beograd

London

od 152€

Budimpešta

Tuluz

od 75€

Beograd

Rio de Žaneiro

od 668€

Beograd

Rio de Žaneiro

od 783€

Beograd

Istanbul

od 124€

Beograd

Milano

od 194€

Beograd

Frankfurt

od 141€

Beograd

Podgorica

od 105€

Beograd

Tivat

od 105€

Beograd

Nica

od 159€

Beograd

Zadar

od 99€

Beograd

Rijeka

od 109€

Beograd

Kairo

od 259€

Beograd

Krasnodar

od 279€

Beograd

Kijev

od 139€

Avio kompanije

Sve avio kompanije

Air Serbia

GODINA OSNIVANJA: 1927.

IATA KOD: JU

Wizz Air

GODINA OSNIVANJA: 2003.

IATA KOD: W6

Qatar Airways

GODINA OSNIVANJA: 1993.

IATA KOD: QR

Zašto je Poleti.rs siguran partner za avio karte?

Višegodišnje iskustvo u avio turizmu

Naši avio specijalisti su eksperti za globalne rezervacione sisteme pomoću kojih pronalaze najbolje ponude avio karata.

100% sigurna kupovina

Naša kompanija nikada nije bila u blokadi. Posedujemo sve potrebne dozvole i licence za prodaju avio karata.

Kompletna ponuda na jednom mestu

U našoj ponudi se nalaze avio karte svih avio kompanija koje kombinujemo na osnovu vaših potreba.

Najbolje ponude avionskih karata za Vas

Poleti.rs stručnjaci svoje višegodišnje iskustvo iz oblasti avio turizma svakodnevno koriste za pronalazak najpovoljnije avio karte prema Vašim potrebama! Rezervacija avionske karte nikada nije bila tako personalizovana i okrenuta potrebama putnika kao sa nama. Kada su u pitanju avionske karte cene variraju od mnoštva faktora, a za vas uvek pronalazimo najpovoljnije moguće karte za avio letove u svim pravcima.

Šta najpovoljnije avio karte znače za nas?

Najpovoljnije avio karte obično posmatramo kao najjeftinije avio karte, ali to nisu jednaki pojmovi. Evo šta za nas znači rezervacija najpovoljnijih avio karata za naše putnike:

 • Putnik na odredište treba da stigne najpovoljnijom mogućom rutom u željenom terminu putovanja;
 • Ukoliko ne postoje avionski letovi koje za Vas možemo rezervisati na odgovarajući datum, naši stručnjaci će Vam ponuditi sledeće najbolje rešenje o izboru datuma, avio-kompanije i uslova letenja, kako biste dobili najpovoljnije moguće rešenje;
 • U svakom trenutku će putniku biti ponuđen optimalan izbor avio-kompanije, prema osnovnim i specifičnim željama koje možete izneti u našem upitniku, kada je u pitanju rezervacija avionske karte;
 • Najpovoljniji izbor klase, u skladu sa potrebama putnika;
 • Činjenica da možete poručiti avio karte online u svakom trenutku i sa bilo koje destinacije, dodatno govori o povoljnosti uslova koje nudimo našim korisnicima.
 • Avio karte u cenovnom rangu i prema mogućnostima naših putnika. Uzimamo u obzir platežnu mogućnost naših putnika, o čemu nas možete obavestiti popunjavanjem upitnika za kupovinu karata online. Prema tome biramo najpovoljnije avio karte za vas:
  • Najjeftinije avio karte – za putnike koji žele najnižu moguću cenu avio karata u ekonomskoj klasi ili lowcost letove;
  • Lowcost letovi za avio karte – za putnike koji jasno ističu da žele da bukiraju low cost let, s obzirom na to da im ne treba predati prtljag, već im ručni prtljag zadovoljava sve potrebe željenog avionskog leta.
  • Jeftine avio karte u skladu sa željenim komforom i luksuzom letova (količina prtljaga, avio karte,

Gde Vas možemo odvesti?

Jeftini letovi koje pronalazimo za Vas, a prema svim željama i potrebama, odnose se na bilo koju odredišnu destinaciju u svetu. Ovo su za sada najtraženije rute avio letova za koje nam putnici šalju upite:

Odgovori na najčešća pitanja u vezi rezervacije avio karata

Poleti stručnjaci za Vas nalaze najpovoljnije avio karte, a pored toga vam nude sve informacije u vezi avionskih karata, avionskih kompanija, aerodroma, aviona, i tema vezanih za avio saobraćaj. Ovo su odgovori na pitanja koja putnici najčešće postavljaju prilikom rezervacije avionske karte.

Kada treba rezervisati avionsku kartu?

Bilo da kupujete avionske karte online ili uživo, rok za kupovinu i rezervaciju avio karte obično ne postoji, osim ukoliko je reč o određenim akcijama i popustima. Avionske karte možete kupiti sve dok se ne rasprodaju, ali je svakako preporuka da to učinite što ranije, odnosno čim znate datum putovanja. Iako pravila u vezi poskupljenja ili smanjenja cene avio karte ne postoje, one su najčešće jeftinije nekoliko meseci pred put i van sezone.

Koja dokumenta su pored avio karte potrebna za put?

Pored papirne ili elektronske avionske karte i boarding pass-a, jedini neophodan dokument za putovanje avionom jeste – pasoš, a za domaći saobraćaj je dovoljna lična karta. Za putovanje u određene države je pored avio karte potrebna i viza, a njeno izdavanje zahteva određen vremenski period, pa je neophodno na vreme proveriti da li vam je potrebna i započeti ceo proces. Detalje o putnoj dokumentaciji možete pročitati ovde.

Kako se formira cena avionske karte?

Avionske karte su skuplje nego karte za drugi vid saobraćaja, što je razumljivo s obzirom na visoku cenu goriva za avion, na šta odlazi nešto manje od 30% cene avio karte. Pored goriva, u faktore koji utiču na formiranje cene avionske karte spada i rutinsko održavanje aviona, usluge pre i tokom leta (transport prtljaga, kabinsko osoblje, ketering i slično), a tu su naravno i plate za službenike u avionu i na aerodromu, kao i administrativni troškovi.

Šta su avionske i aerodromske takse?

U ponudama za rezervaciju i kupovinu avionskih karata je obično naglašeno da li su takse uključene u cenu ili se dodatno naplaćuju. Ove takse mogu biti avionske, aerodromske, državne i sigurnosne, a detaljne informacije o tome šta one predstavljaju i kolika im je cena možete pročitati ovde.

Kada su najjeftinije avionske karte?

Kao što smo pomenuli, ne postoji tačno pravilo o tome kada su avionske karte najjeftinije, ali ono što je sigurno jeste da najpovoljnije avio karte nude niskobudžetene avionske kompanije.  

Jeftine avio karte moguće su i putem regularnih avionskih kompanija, a strastveni putnici koji prate ponude putem određenih sajtova i korisnih aplikacija za avio letove tačno znaju kada je period sniženja i povoljnih avionskih karata.

Šta je tačno boarding pass?

Boarding pass je kupon za ukrcavanje, koji vam je neophodan da biste leteli avionom. Boarding pass sadrži QR kod, identifikacione podatke putnika, kao i osnovne informacije o letu – broj avio karte, početnu i krajnju destinaciju, naziv avionske kompanije kojom se leti, sedište i klasu za tu avionsku kartu, datum i vreme leta.

Kao što kupujete avio karte online i boarding pass može biti u elektronskoj formi. U ovom slučaju vaš boarding pass biće elektronski zapis koji će vam stići putem SMS ili MMS poruke. Neophodno je da ga imate tokom čitavog procesa ukrcavanja do samog ulaska u avion.

Kada se obavlja pasoška kontrola?

Procedura pasoške kontrole se obavlja pri izlasku iz zemlje, nakon bezbednosne kontrole na ulazu u čekaonicu za putnike. Pasošku kontrolu prolazite i pri ulasku u državu, odmah nakon ulaska u terminalnu zgradu.

Šalteri na pasoškoj kontroli su uglavnom podeljeni po teritorijama, a neophodno je pripremiti i određenu dokumentaciju. Detaljnije se o celoj proceduri možete informisati čitanjem ovog teksta.

Šta ako dođe do otkazivanja leta?

Avio letovi mogu biti otkazani iz komercijalnih, bezbednosnih ili tehničkih razloga, i u tom slučaju putnici koji su kupili kartu pre otkazivanja imaju pravo na drugi let koji kompanija ponudi ili na povraćaj troškova.

Prava putnika u ovom slučaju su regulisana Zakonom o obligacionim i osnovama svojinsko-pravnih odnosa u vazdušnom saobraćaju. Detalje o tome šta ovaj zakon propisuje i kakva je procedura za putnika u slučaju otkazivanja leta možete pročitati ovde.

Šta je nedobrovoljno rerutiranje?

Nedobrovoljno rerutiranje je procedura koja podrazumeva promenu rute iz određenih razloga. Ovo podrazumeva promenu prevoznika, vremena leta ili destinacije. Putnik se, ukoliko prihvati opciju preusmeravanja leta, može premestiti u istu klasu za koju je kupio avionsku kartu – ukoliko nisu popunjena sva mesta, u višu – pri čemu dobija kompletnu uslugu te klase bez plaćanja bilo kakve nadoknade, ili u nižu – pri čemu je kompanija dužna da nadoknadi troškove.

Kako se reguliše kašnjenje avio letova?

Avio letovi mogu kasniti iz različitih razloga, a najčešći su svakako vremenske nepogode. Putnicima kojima je bitno da na određenu destinaciju stignu tačno na vreme, kao i onima koji presedaju se preporučuje da biraju letove koji će ostaviti dovoljno prostora za eventualno kašnjenje, i kojima u slučaju kašnjenja neće propustiti konekciju. Ovde možete pročitati detalje o pravima putnika u slučaju kašnjenja leta.

Kakva su pravila za prtljag u avionu?

Kada je u pitanju predati prtljag obično važi pravilo da je moguće uneti kofer ili torbu težine do 20 kilograma, uz ručni prtljag težine 5-10 kilograma koji putnici nose sa sobom u kabinu. Ipak pre leta treba proveriti da li određena avionska kompanija ima drugačija pravila, kao i da li sa avionskom kartom više klase imate beneficije i mogućnost da unesete više kofera.

Jedan od razloga zbog kog low cost kompanije nude najjeftinije avio karte jeste i to što imaju specifična pravila odnosno ograničenja za prtljag, pa zarađuju i na doplaćivanju za isti. Pri pakovanju za putovanje treba voditi i računa o tome šta je dozvoljeno uneti u avion, a sva pravila za prtljag u avionu se nalaze u ovom tekstu.

Šta raditi u slučaju izgubljenog prtljaga?

Iako osoblje vodi računa o prtljagu, dešava se da on na destinaciju stigne oštećen, ili da čak i ne stigne u slučaju da ste presedali na drugi let na putu do krajnjeg odredišta. Po zakonu, svu odgovornost za oštećen ili izgubljen prtljag snosi avio kompanija, a na putnicima je da podnesu pisanu žalbu prevozniku u najkraće mogućem roku.

Problem sa prtljagom se prijavljuje na šalteru “Izgubljeno – nađeno” (lost and found) na aerodromu, pri čemu je neophodno da predate avionsku kartu na kojoj se nalazi nalepnica za prtljag. Iz ovog razloga kartu i nalepnicu bi trebalo da održite u što boljem stanju tokom celog leta, jer ukoliko je ova nalepnica oštećena to može biti problem prilikom potrage za izgubljenim prtljagom.

Avionske kompanije gotovo uvek uspeju da lociraju izgubljen prtljag, a u slučaju da se to ipak ne desi putnici imaju pravo na odštetu. Detalje o ovoj proceduri možete pročitati ovde.

Koja su prava putnika tokom leta?

Bez obzira da li ste kupili avio karte online ili uživo, ista prava važe za sve putnike. Nekoliko međunarodnih pravnih akata reguliše prava putnika u avionskom saobraćaju. O kojim pravima je reč, kada putnici imaju pravo na novčanu naknadu zbog kršenja njihovih prava, a kada im avio kompanije nude druge opcije pročitajte ovde.

Šta su low cost avio letovi?

Niskobudžetne avionske kompanije nude najjeftinije avionske karte, a kao našim turistima su najpoznatije Wizz Air, Ryanair i Easy Jet. Putem našeg sajta dostupne su vam najpovoljnije avionske karte ovih kompanija.

Low cost avio letovi koje obavljaju ove kompanije vas do željenih destinacija mogu dovesti putem jeftine avio karte, a uz samo nekoliko drugačijih pravila u odnosu na regularne letove. Ova pravila se pre svega odnose na prtljag, ketering, i klasu tokom leta, a sve detalje o ovom tipu avio kompanija i njihovoj politici rada možete pročitati ovde.

Šta su čarter letovi?

Čarter letovi su avio letovi koji su omogućeni usled ugovora avionske kompanije sa klijentima o iznajmljivanju njihovih aviona. Čarter avio letovi su obično omogućeni za putnike turističkih agencija, sportske ekipe, umetničke trupe i ansamble, poslovne ljude koji putuju na kongrese i slične situacije.

Još jedna karakteristika ovih letova su i jeftine avio karte, odnosno avionske karte povoljnije nego na redovnim linijama. Razlog tome leži u činjenici da je za ove letove zagarantovana popunjenost putničke kabine, pa kompaniji u tom slučaju nije rizik da ponudi najjeftinije avio karte. Ovde možete pročitati detalje o čarter letovima i uslugama koje su na njima dostupne.

Koje klase u avionu postoje?

Klase u avionu se osim po ceni avio karte razlikuju po tipu putničke kabine, sedišta, keteringu i još nekim uslugama na letu. Ekonomska klasa nudi najjeftinije avio karte, a podrazumeva standaran obrok i piće, i delimično obarajuća klasična sedišta. Avioni low cost kompanija nude samo ekonomsku klasu, a kod nekih regularnih kompanija je dostupna i ekonomska plus klasa.

Biznis klasa je najviša klasa mnogih avionskih kompanija, odnosno onih koje ne poseduju prvu. Za biznis klasu nećete naći jeftine avio karte, ali ćete uživati veću dozu komfora, što podrazumeva i sedišta koja se mogu oboriti do 180 stepeni.

Prva klasa je sinonim za luksuz, i nudi najveći paket usluga i pogodnosti za putnike. Sedišta u izolovanim kabinama se mogu transformisati u krevete, a putnicima su na raspolaganju i priključci za internet kao i različit audio i vizuelni zabavni sadržaj.

Šta je tačno džet leg?

Džet leg zapravo predstavlja desinhronizaciju u telu čoveka, koja je nastala kao posledica letenja avionom kroz više vremenskih zona. Ova pojava se logično najviše vezuje za međukontinentalne avio letove.

Džet leg se manifestuje kao posebna vrsta umora i iscrpljenosti. On se ne može iskoreniti u potpunosti, ali postoje metode kojima se može ublažiti. Zašto se javlja džet leg, kako ga možete lečiti ili sprečiti, pročitajte ovde.

Da li je zabranjena upotreba elektronskih uređaja u avionu?

Isključivanje mobilnog telefona po ulasku u avion je do skoro neophodno, ali s pojavom telefona koji poseduju airplane mode ovo pravilo se promenilo. Ipak, čak ni u tom mode-u telefon ne sme biti uključen tokom poletanja i sletanja, kao i za vreme turbulencija, odnosno dokle god je uključena sijalica iznad sedišta koja putnike opominje na obavezno vezivanje pojasa.

Sve o upotrebi mobilnog telefona, ali i lap topa, tableta i drugih elektronskih uređaja u avionu možete pročitati u ovom tekstu.

Da li je letenje avionom bezbedno za sve?

Bezbednost avionskih letova je na izuzetno visokom nivou, bez obzira na to da li putujete prvom klasom ili uz low cost prevonike i jeftine avionske karte. Ipak, iako su avioni najbezbediji vid prevoza sa tehničke strane, određeni zdravstveni problemi mogu biti razlog zbog kog putnici ne smeju da lete.

Trudnice kojima se bliži termin porođaja ne bi smele da putuju avionom, a za određene medicinske probleme kao što su kardiovaskularni, fizički ili psihički je obično dozvoljen avionski let uz potvrdu lekara da je putnik medicinski stabilan za putovanje avionom.

Ovo su samo neke od informacija vezanih za avionske karte i avio letove. Sve vesti o avio industriji, informacije o putovanju avionom, kao i zanimljivosti o avio saobraćaju dostupni su vam u okviru Poleti vodiča za putnike.